Loopbaanoriëntatie en begeleiding

Hoe geef je een goede invulling aan loopbaanoriëntatie?

LOB in Simulise

Op veel scholen wordt gewerkt met vaardigheden en het portfolio van Simulise. Wil je als school nu ook graag dat leerlingen een studieloopbaandossier opbouwen van klas 1 tot 6 en de ontwikkeling van de 5 loopbaancompetenties van Marinka Kuijpers inzichtelijk krijgen kun je Simulise hiervoor gaan inzetten. Ook ouders kunnen aan het loopbaanleren bijdragen leveren door hen als externen toegang te geven.

In deze training van 1 dagdeel gaan we aan de slag met:

  • Vaststellen welke loopbaancompetenties je als school wilt ontwikkelen en meetbaar maken. Welke competentiediagram hoort daarbij.
  • De inrichting hiervan in Simulise.
  • Wat zijn de gevolgen van werken met LOB- vaardigheden in Simulise: waar moet je aan denken?
  • Een praktisch stappenplan: hoe krijg je de LOB-vaardigheden ingebed in de dagelijkse praktijk van alle mentoren en leerlingen?
  • Hoe betrek je ouders bij het loopbaanleren via Simulise?

We gaan actief in op deze onderwerpen en gaan we uit van je eigen schoolsituatie. Vooraf doen we een korte intake zodat we aansluiten bij de wensen en vragen die er bij jou op school spelen. Aan het einde van de workshop is er inzicht hoe LOB-leren in Simulise past en is er een praktisch stappenplan ontwikkeld wat nodig is om hiermee aan de slag te gaan.

Informatie

Doelgroep
Decanen en mentoren
Groepsprijs
€ 650,- excl. btw per groep, inclusief rubrics voor loopbaancompetenties
Duur
3 uur
Ik wil me aanmelden

Gerelateerde trainingen